Animatie in het buitenland

Wat is een animator?

Een vakantie resort is een plaats waar je niet alleen verblijf of hotelkamers kan vinden maar ook animatie, wellness en sport … en om voor de laatste drie te zorgen zorgt een resort voor animatie- en sportpersoneel. Een animator houdt zich bezig met het vermaken van de gasten, vooral tijdens het zomerseizoen maar ook tijdens de winter- en na seizoenen. Het werk van een animator is het welkom heten van de gasten, het plannen van leuke activiteiten tijdens hun verblijf en hun vakantie onvergetelijk te maken. Een animator is de ster van de vrije tijd in toeristische dorpen, resorts en hotels. Naast de hotel- en restauratiemedewerkers zijn de animatoren heel belangrijk voor de gasten tijdens hun vakantie.

Als je wilt kan je ook groeien in de animatie sector maar dat hangt af van jouw wil en ervaring. Na enkele seizoenen kan een animator hoofdanimator worden. Een hoofd animator is verantwoordelijk voorhet begeleiden van het team, de activiteiten en de public relations met de gasten.

 Viva Team Animation

Kinder Animatie!

Kinder Animatie

Een van de belangrijkste doelen is om de kinderen een onvergetelijke vakantie te bezorgen, dit zal mede mogelijk gemaakt worden door de activiteiten die je in de verschillende leeftijd clubs kan vinden. Er zijn speciale programma’s opgesteld zodat kinderen plezier kunnen hebben en zich tegelijkertijd veilig kunnen voelen. In onze resorts heeft Kids animatie als doel om ouders van hun vakantie te laten genieten en de kinderen nieuwe vrienden te laten maken.

Een tienjarige jongen heeft andere interesses dan een 17-jarige tiener en om die reden heeft elke leeftijd een andere club met verschillende sportactiviteiten, creatieve activiteiten en vele verrassingen!

Voorbeelden van activiteiten zijn: knutsel activiteiten, spellen, schat zoeken en meedoen aan shows.

Sport en fitness animatie

Een sportanimator organiseert activiteiten en toernooien in verschillende sporten bijvoorbeeld: beachvolleybal, voetbal, waterpolo, tennis, tafeltennis, jeu de boules, aerobic, aqua-gym, stretching etc. Dit hangt af van zijn/haar vaardigheden en van het vakantie verblijf. Een fitness-animator stelt een fitnessprogramma om plezier hebbend in vorm te blijven. Hij/zij leert zijn/haar discipline aan zijn/haar gasten, daarbij kijkt hij naar de leeftijd, het sportniveau en de motivatie zodat iedereen het naar zijn zin heeft. Een sportanimator zal verschillende activiteiten organiseren terwijl een sportinstructeur juist gespecialiseerd is in één of meerdere sporten, bijvoorbeeld: tennis, zeilen of zwemmen.

All-round animator

Een all-round animator is iemand die zich bezighoudt met het organiseren van de vrije tijd van de gasten. Een all-round animator heeft geen specifieke specialisatie en moet voor alles zorgen, bijvoorbeeld het voorbereiden en leiden van de gastshow of het organiseren en uitvoeren van een spelshow. Vaak worden allround animators in groepen van 3/4 animatoren ingezet. Zo kunnen ze het werk verdelen wat een erg groot voordeel is voor een allrounder.

 Viva Team Animation

Sport en all-round animatie!

Wil jij een super ervaring hebben als animator?

Werken in de animatie is echt een super leuke baan die de mogelijkheid bied om mooie en verschillende plekken in de wereld te zien. Ook al is animatie niet altijd een paradijs want hoe aangenaam het is om met vakantie gasten te werken, soms kom je ook wat onaangename vakantie gasten tegen. Als animator (m/v) zou je een heel seizoen aangenomen kunnen worden, dit is vaak van mei tot oktober of voor een kortere periode (minstens 3 maanden).

Wat biedt Vivateam aan zijn animatoren?

1. Vivateam is actief op toeristisch gebied vanaf 2005.

2. Vivateam is gespecialiseerd in het werven en trainen van personeel voor zijn animatie teams.

3. Vivateam biedt werkervaring in het buitenland aan.

Animators werken 6 dagen per week. Het dagelijkse programma varieert van de rol die je hebt en het vakantieverblijf waar je werkt. Elk vakantieverblijf is anders maar zo kan een dag er bijvoorbeeld uit zien:

09:00 – 09:30 Staff meeting

10:00 – 13:00 Morgen programma

13:00 – 16:00 Lunch, oefenen voor de show en vrije tijd

16:00 – 19:00 Middag programma

19:00 – 21:30 Avond eten en vrije tijd

21:30 – 22:00 Baby Disco

22:00 – 23:00 Animatie show

23:00 – 00:00 Praten met de vakantie gasten of dans avonden

00:00 – 01:30 Als het nodig is moet er nog geoefend worden voor de show zeker tijdens de start van het seizoen

Wat moet je doen?

Stap 1

Voor een animatie seizoen moet je (bijna) 18 jaar zijn. Hiernaast moet je spontaan, enthousiast, sociaal en stress bestendig zijn. Ook al ben je bijvoorbeeld moe.. een animator moet altijd vrolijk en blij lijken. Wil je solliciteren? Stuur dan je CV en foto via mail.

Stap 2

Nadat wij jouw CV hebben ontvangen nodigen we je uit voor voor een sollicitatie gesprek (vaak via skype), tijdens het gesprek kan je al je vragen stellen en zullen wij jou vragen stellen over je werkervaring, sport kennis, of je al eens met kinderen hebt gewerkt etc.

Stap 3

Als het sollicitatiegesprek positief was zullen wij contact met je opnemen en je een baan met contract aanbieden. Hierna kan jouw eerste animatie seizoen beginnen. De animatie recruiters hebben het doel om jongens en meiden te werven voor alle vakantie verblijven. Wij zullen alles regelen voor jou als buitenlandse medewerker: contract, reizen, salaris, eventuele documenten etc.

Lascia un commento